NUFFNANG AD

Monday, November 2, 2009

SAYA KE PAVILION LA PULAK

NILAI - JALAN TELAWI - IKEA - THE CURVE - SESAT KE BATU CAVE - PAVILION - BUKIT BINTANG - KEDAI MAMAK JUGA

Nak citekan pengalaman berkunjung ke ibu kota baru2 ni...haha
...kan saya ni kaki jalan yang merupakan kaki amik gambar, so abadikan la juga gbr time dekat KL hari tu...

Kawan saya cakap tempat ni namanya FLEA MARKET, dekat dalam The Curve tu...sempat la sambar keychain berbentuk bintang kat sini,

Tujuan beli keychain:
1. Kenangan zaman muda
2. Nak memberatkan kunci moto dan kunci keta
3. Keychain sgt comel, ada ikon muka orang guilty

Suasana malam di The Curve...Bestnya kalau ada kamera hitam kan...

1. Yeap, mmg best, boleh shot gbr bangunan
2. Yeap, mmg best, boleh shot gbr makanan
3. Yeap, mmg best, boleh shot gbr orang


Yer, saya sempat shopping, donut donut di JCO, makwe sebelah saya ni yang belanja...
kalau kat situ, beli air percuma donut agaknya, dan donut tu nak lagi sedap, kena cicah dgn air JCO tu sendiri...btw, donut tu mmg sedap dan rasa nak lagi, someone takmau bawa lagi ke, kali ni saya nak pi delicious plak...yeayyyyy.

Panduan membeli donut di J.Co
1. Pastikan duit cukup sebab ia bukan donut RM1:3
2. Kebolehan bertutur dalam bahasa Indonesia tidak akan mempengaruhi harga donut (J.Co asal dari Indonesia, sebab mostly cowok dan ceweknya orang sana)
3. Air Sedapnya itu mahal sebab melalui 8 proses rumit...ayarkkkk
4. Kemudahan WIFI disediakan


Nampak tak bunga merah ni, ramai sangat yang dtg amik gambar kat bunga ni...kenapa yer,...maybe sebab ia akan bertukar kaler ikut mood...

1. Mood Ok: Kaler Hijau
2. Mood kurang Ok: Kuning
3. Moody: Merah rasanya...
Pandai2 je aku ni...x boleh blah sungguh

Pakcik Mahal...(Bintang Walk)...kenapa Mahal???

1. Sebab baju diselaputi emas 43 karat
2. Nak bergambar kena bayar RM1 (budak yang bergambar dgn pakcik tu cakap)
3. Pakcik ni mcm robot la, sangat cool ok...

Sekian saya tawaketawa saya pada kali itu ke k.l...memang seronok je, pasal dari pagi bawak ke malam minum 8jenis air.
Antaranya ialah

1. Air Kopi O (Sarapan di rumah Nilai)
2. Air Ribenna (Air ketika kipas sate)
3. Air Mineral Kena Matahari (Dalam keta)
4. Air Mirinda Merah (Masa makan kat Ikea)
5. Air Pepsi (Masa refill air kat Ikea)
6. Air Nescafe Susu J.CO (Sedap sgt)
7. Air Tin Krisantimum (Penat lepas berjoging2 di BB)
8. Air Teh Ais (Minum masa tgk bola kat mamak)

Ayarkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

4 comments:

Yazid Husain said...

KL great

shayra hint said...

ahahaa..
sesat ke batu caves?
pegi smayang ke hape.. hee~~ :P

Hint PerihaL said...

kL tahi. Aku x gemar. tapi ko dah jadi org bandar KL siot sbb blk pkl 12 mlm..hahaha

myself said...

tu la pasal, merayau sungguh aku...
mencari identiti diri...hora hora hora

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

NUFFNANG AD

Siapa Online?

MY YAHOO MESSENGER