NUFFNANG AD

Tuesday, June 23, 2009

Salam Tag dari Diyabest dan Zizi



Selamat menjawab soalan dalam Bahasa Malaysia!

TAG 1
Bekas kekasih saya adalah : Takda, mcm mana nak jawab yer...
Saya sedang mendengar : We made you...eminem (maaf lagu ni lagu BI)
Mungkin saya patut: Balik dari rembau dan terus berjumpa Mama...sebab dah lm tak jumpa (4hari)
Saya suka : Kucing...menjadikan saya penyayang orangnya.
Sahabat-sahabat baik saya : Ada macam2 karekter dan best.
Saya tak paham : Apa itu Calculus? Boleh bantu?
Saya kehilangan : Duit gaji apabila terlebih membeli belah
Ramai yang berkata : Cemburu tandanya sayang. bukan caring tandanya sayang ke? (caring dalam BM ialah amik berat)...sori2
Makna nama saya : Dari dulu lagi?.
Cinta itu adalah : Tanya pada hati, dan ketawa.
Di suatu tempat, seseorang sedang : Sms saya dah makan ke belum.
Saya akan cuba : makan malam atas kapal.
Ayat SELAMANYA membawa maksud : berpanjangan harap ada pengakhiran yang mengembirakan.
Telefon bimbit saya : Oren daaa.
Bila saya terjaga dari tidur : Tengok jam, adakah itu waktu yang sesuai untuk bangun"
Saya paling meluat apabila : seseorang itu tak kemas...hahaha.
Pesta/Parti adalah : bagus kiranya ada buih.
Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah : Anak Shiro.
Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : Kanak2.
Hari ini : Hari Selasa.
Malam ini saya akan : Makan malam di Seremban 2.
Esok pula saya akan : Mempamerkan diri si SMT Dato Lela Maharaja di Rembau.
Saya betul-betul inginkan : Makan Malam yang gembira dan saya akan ketawa bila ingat makan malam tu
Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini : Yeaay bebas akne
Pusat membeli-belah atau arked permainan : Pusat membeli-belah.
Makanan Barat atau Jepun : Barat. Sama macam suka tengok filem dari sana
Bilik yang terang atau gelap: Gelap.
Makanan segera adalah : Seminggu sekali masa belajar.
Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? Jom main PES.

TAG2
Apakah perasaan anda sekarang? Badan penat.
Saya nak makan? Nasi Ayam Mama.
Saya tak suka? Keadaan bersepah.
Impian saya? Makan malam yang ada ketawa.
Haiwan yang saya tak suka? Kalau takda?.
Saya harapkan? Makan Malam lagi.
Jika boleh putarkan masa? Saya akan belajar memasak.
Saya pada 10 tahun akan datang? Stabil dan berkahwin.
Handphone saya adalah sebuah? Nokia yang biasa je omm
Saya pernah bercinta sebanyak? 43 kali?.Haha run
Kawan-kawan saya? Sangat baik. dan memahami saya
Pernah dikhianati? Kurang ingat
Apa yang hendak anda lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda? Suruh dia rasa perasaan dapat makan malam yang ketawa.
Siapa yang anda nak Tag? Hint, Yazid, Thumbelina, Cats, KucinOG, #
ZaHiRaH-Life's In Pink, ST, Hanna..sila jawab yer
DALAM BAHASA MELAYU KITA YER

Thursday, June 18, 2009

JAGUH KOMPANG DI KAMPUNG YAZID

video

Keterangan Aku:
Kesempatan bercuti ke rumah kawin kawan opisku di Punggor, Rengit, Batu Pahat
Dengan berpandukan peta pada kad kahwin yazid, kami melintasi 6 rumah kahwin lain sebelum sampai ke destinasi yang dituju

Date: 070609(Ahad)
Venue: Rumah mak dan ayah yazid di punggor mesjid
Misi: Amik gambar wajah yazid dan cat yang berkahwin
amik berkat juga, manala tau berjangkit...hehe

Sampai di rumah kenduri sekitar 2pm ingatkan pengantin dah habis bersanding.selamat la masih di rumah penanggah lagi, jadi kesempatan diambil, makan dulu sebelum pengantin berarak sebab mmg nak amik gbr pengantin banyak2

so, According kepada tajuk di atas dan vc itu

1. Paluan kompang yang sangat bersemangat, sangat menerujakan
2. Especially dari pakcik berkopiah
3. Even lama kelamaan dia kelihatan sedikit pancit, namun...
4. Dia bangkit pada pengakhiran paluan...sgt memilukan, eh salah, sangat mengharukan

Sila beri tepukan gemuruh kepada pakcik berkopiah putih atas semangatnya dan usaha murninya mendidik anak muda dari gejala mat rempit dll sekaligus meneruskan budaya melayu kita...

pang kopang kopang...(bunyi paluan kompang)



blogger-emoticon.blogspot.com

Tuesday, June 9, 2009

SPAGHETTI (MISI BERJAYA)

video


Keterangan: Spaghetti is the plural form of the Italian word spaghetto, which is a diminutive of spago, meaning "thin string" or "twine". The word spaghetti can be literally translated as "little lines."

Keterangan Aku: Peristiwa Oktober 2008 masih segar di ingatan (cubaan pertama untuk menghasilkan spaghetti)...
Bahan2 2008: Sauce Prego dan Spaghetti (itu sahaja yer)
Cara-cara: 1. Lembutkan spaghetti dengan mendidihkannya dalam air panas
2. Tuangkan sauce prego ke atas spagetthi yang dah lembut
3. Sedia untuk dimakan
Reaksi individu yang merasa: semua tersenyum dan gagah menghabiskan first try spaghetti aku tu...(bertujuan menjaga hatiku yang sensitif ni rasanya)...betulkan mama, abah dan ayin...korang buat2 mcm spagetthi tu sedap mcm dekat Restoren Itali kan?
SORRIIIIIIIIIII YER

KINI AKU KEMBALI,2009
Date: 080609
Venue: Rumah Mama
Senjata: Senduk Mama, dan Berbekalkan iltizam yang kuat
Tujuan: Merealisasikan impian membuat spaghetti versi Jejaka Kampung
Chef: Dengan membawa chef spaghetti terkenal untuk mengajar aku memasak spaghetti (di bawa Khas dari Terengganu)

MISI BERMULA:
1. Membeli segala keperluan untuk memasak
(spaghetti berjenama, sauce prego dalam tin, cendawan butang, gula, garam, lada benggala, fillet ikan, dan daging cincang brand ramly dll termasuk sudip, sudu dll)
2. Dimulakan dengan merendam spaghetti bertujuan melembutkannya
3. Menyediakan bahan2 untuk dijadikan sauce(potong cendawan, hancurkan daging cincang, gula garam secukup rasa)
4. Masukkan semua dalam periuk dan kawal penggunaan api
5. Sedia untuk dihidang kepada ibu2/ibu mentua

Tanda Misi Mencapai Objektif:
1. Spaghetti berbau harum, dan kaler yang menyelerakan
2. Aroma yang terhasil menarik perhatian jiran sebelah
3. Berlakunya penambahan (tambah nasik la, kalau kat sini tambah mee)
4. Senyuman terukir pada wajah si pemakan spaghetti

Ulasan aku:
Rasa best, sebab dapat buat spaghetti bersama kawan yang datang dari jauh, actually dia yang banyak mengajar camne nak buat spaghetti ni rasa best...
Thank much much to you F.H
Nanti i datang rumah u, i ajar u camne nak buat Meggi Keramat yer...

So, kat sini ada aku selitkan video sikit2 ketika kami main Masak2 that day...

so sweeettttttttt...

Need advice: sesapa ada idea/resepi rahsia nak bagatau kat aku pasal nak sedapkan spaghetti, silakan?
ohye, teringin juga nak buat carbonara
(masa time study, pernah buat macaroni ikan bilis...sedap2)
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Wednesday, June 3, 2009

KELAHIRAN BABY SHIRO



TAJUK: BABY SHIRO YANG SANGAT COMELLLLLL

Tempat: Garage keta abah (bawah tempat kasut)
Sweet Moment: Sangat sweet bagi famili kitaorang yang mencintai haiwan dan alam flora fauna...
Time: Waktu petang (5.50pm)
Jumlah: 7 ekor (new record created) before this shiro hanya menghadiahkan kami baby sejumlah 5 ekor saya...quite suprise with the result

Keterangan: Famili we all memang tak pernah putus membela kucing...kalau tak silap aku, kami dah start membela kucing sejak aku tadika lagi...even my dad adalah seorang askar, dan sering merantau ke sana sini, tapi di setiap persinggahan tu kami akan membela kucing juga...taktau la kenapa

Keterangan Abah: "Bela kucing ni bagus, dia akan doakan kita kalau kita jaga dia...so, nanti kita murah rejeki, keluarga bahagia, dan kita sekeluarga akan saling menyayangi"..."nanti kita belikan Cokobi, frieskies yer"...

Keterangan Mama: Ohye, sebelum dialog...Mama suka sembang pasal kucing2 dia, dan gelagat dan sikap kucing2 dia jika aku balik dari keje kala cuti hujung minggu kepada ayin yang balik sekolah agama dan Kri yang balik cuti sem...maybe pasal mama mempunyai masa dan mampu meluangkan seharian waktu bersama kucing2 mama..."abang tau tak, hari ni Musang (kucing dewasa,betina) bawak balik burung, mana ntah dia amik...jgn burung gagak sudahlah...

Keterangan Ayin: ayin adalah sangat penyayang dan sensitif bila melibatkan kucing; cth 1: ketika balik dari air papan, keta abah terlanggar kucing yang tiba2 melintas, dan keceper la kucing itu...jadi Ayin: otomatik dan manualnya dia menangis...lama plak tu...bukan kucing kami pun
cth 2: ayin akan merasa sedih sekiranya anak2 kucing dimakan oleh kucing jantan (tujuan mengawal populasi kot, takpun pengguasaan territory)

Keterangan Kri: Kri agak ganas sikit dengan kucing, maybe itu cara dia kot, tapi Kri merupakan Doktor Kucing dan pegawai Imigresen di Rumah kami
Doktor Kucing: sekiranya Tam tercekik tulang, Kri akan terpanggil untuk mengeluarkan tulang tersebut dari tekak Tam...kalau luka kerana gaduh, also, beliau juga akan meletak minyak gamat pada kucing2 kami
Pegawai Imigresen: Tiap2 bulan, rumah kami akan menerima kucing jalanan atau ada orang yang akan buang kucing dorg kat rumah kami...(ada ke patut), jadi telah menjadi tugas Kri untuk menghantar mereka pulang ke destinasi yang tidak diketaui.(bukan taksuka, tapi dah banyak sgt kucin)

Keterangan AKU: aKu maybe sebagai pegawai pendaftar kucing2, yela bagi nama nama mereka...kebiasannya nama itu dimabil dari watak kartun atau paten kucin tu...haha
(SHIRO-(anjing shinchan), TAM (Warna hitam), CIK (badan kecik je), MUSANG (Mcm musang badan dia),NING (warna kunin) dan COKOBI (keropok kegemaran Shin Chan)
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA
oHye, aku juga merupakan pelerai bagi pergaduhan kucing2 yang ,merebut kawasan atau kucing betina (material pelerai: biasanya selipar, batu kecil, air pipe, dan pernah sekali guna mangga besi, sebab kcg tu nak makan anak kucing)...haha ganas2

Panjang la plak aku menulis kali ni...penat pun ada juga...

kelebihan bela kucing ni, aku rasa, anda akan jadi penyayang sikit kot orangnya...haha

Need Advice: Sesapa ada idea nak bagi nama apa kat anak2 kucing yang baru lahir tu...hehe

blogger-emoticon.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

NUFFNANG AD

Siapa Online?

MY YAHOO MESSENGER