NUFFNANG AD

Wednesday, February 24, 2010

FACEBOOK.COM, FENOMENA MASA KINI?

Salam, sekarang kat mana2 pun tgk semua orang main Facebook. BEST ke?
Pada pendapat saya, kelebihan yang ada pada FB ni ialah

1. Simple: So, senang je nak post komen, share UTUBE, Update Info
2. Photo: Boleh tagging foto kawan2 kita yang lama, or, boleh bagatau kawan2 kita yang kita nak kahwin. "kawan2 aku nak kahwin, ni kad nya" - tagged kawan2 anda. Senang je kan.Dah jimat duit setem kan. Kad dan Gam.
3. Game: Ada banyak game okie. yg akan menyumbang kepada ketagihan. "Sapa yang tak pernah main game kat FB, sila angkat tangan". Farmville la, ikan ville, cafe world, mafia war, scrabble...mcm2 lagila. COOL.


Lagi, yang bestnya tentang FB ni...
1. Boleh Chat: Tapi kadang2 hang je. Tensi2.

Hehe...itulah kelebihan FACEBOOK masa kini...jaringan perhubungan menjadi lebih dekat. Jalinan Ukhuwah Bertambah2. Apa yang penting, berkawan la dengan hati, jangan ada niat tak baik. Salah guna FB namanya tu. Haha.

Gambar diambil ketika malam tahun baru 2010, di Danga Bay, bawa parent saya ke sana jalan2.(Takda kaitan dengan tajuk) Saja je nak tunjuk lampu warna warni

Lagi satu, melalui FACEBOOK ni akan jadi tempat temu jodoh ke, mana tau kan. HEHE. Taktaula sampai bila FB ni akan terus berfenomena.

BTW, SAPA YANG TAKDA FACEBOOK, ANGKAT TANGAN LAGI...HEHE.

Note: Harap Isnin dapat cuti, nak pergi buat IC...

Saya(Nak buat Akaun): Salam, saya nak buat akaun maybank...
Makwe Maybank: Boleh bagi saya IC Encik?
Saya(Nak buat Akaun): Ni dia...
Makwe Maybank: (Cucuk kad dalam mesin) Maaflah encik, kad dah rosak (Sambil bengkokkan kad saya yang dah lembik tu, dan cipnya kaler gangsa)
Saya(Nak buat Akaun): Ohhhhhhh...

5 comments:

~~DucKneSs~~ said...

tgn ko cm gergasi je utk leptop seciput itu..hahahha..

aku nye line tenet tlh memblock farmville..sedey weh..aku mo tanam tulip pun sudah xbuley..sedey tol..

myself said...

duck: tu la pasal aku kena beli yg 18 inci rim...
hehe. padan muka, jangan asyik bertuka2 sayur dan jentolak je, sila guna cangkol.
cepatla update blog engko...madah2 mu kunanti...hehe

~~DucKneSs~~ said...

hahha..18" baru la seswai..

sayur xcantek,xbest la nk tnm..aku tnm bunga jek..nk jd florist..(idea utk next entri da ada,tp jri mls nk gerak..hehhe..tunggu ye)

green apple said...

FB ni mcm treng gak la. Tengah hot ni semua sibuk nak signup account. Sok lama2 dah jadik cam Frenster gak. Lemau.

Sos Tomato said...

woi...beli laptop batru xgtau aku...hampeh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

NUFFNANG AD

Siapa Online?

MY YAHOO MESSENGER