NUFFNANG AD

Saturday, July 10, 2010

CEMBURU TANDANYA SAYANG?

Salam Sabtu semua...

Saya bukan geti sangat pun or jarang2 dalam blog ni bercerita tentang perihal cinta. Jadi, ingat sesekali nak share juga la, pendapat or pengalaman saya or dari citer yang saya tentang GF yang cemburu ni...HAHA. Comel je topik ni.


DEFINISI cemburu menurut kamus adalah ketakutan berpindahnya rasa kasih sayang terhadap orang lain, atau ketidakpercayaan akan kesetiaan orang yang dicintai, seperti suami, isteri atau kekasih. Kecemburuan juga boleh wujud dalam persahabatan atau antara adik-beradik seperti kakak dengan adik kandungnya. (Source: Internet)



Pic: Ni Mun. Skrg dah kahwin pun, suami hensem, dan dia pun dah pregnant. Tahniah.

Jadi, kalau anda dah tau, gf anda tu kuat cemburu ke, jadi janganlah buat dia cemburu. Mostly girl yang aku kenal, semua ada perasaan cemburu dalam diri dorang, dan itu membuatkan mereka sangat sweet...Ini petua sikitlah...

Ohye, lagi satu, nak skandal pun biarlah pandai, jgn sampai terkantoi. Kata sayang Awek, jagalah hati dorg. Aku memang tak boleh blah pada lelaki yang tak menghargai perempuan...pleasela, jagalah perempuan dan hati mereka sebaik2nya...


Pic: Aku dengan Kak Iwa...aku anggap dia mcm kakak, baik sangat, selalu belikan aku sarapan dengan bagi duit raya kat aku...tq

Note: Cemburu dapat dikesan apabila seseorang itu mempunyai perasaan

terhadap orang yang dicemburuinya. Oleh itu seringkali kita mendengar orang berkata ‘cemburu tandanya sayang’ yang seolah-olah menggambarkan bahawa cemburu adalah satu standard untuk menilai kasih sayang sesuatu pasangan. Mungkin ini ada benarnya kerana jika kita tidak sayang pada seseorang mengapa mesti kita merasa cemburu terhadapnya.


GF anda seorang yang cemburu. Actually anda harus bersyukur, ada orang sayang dan amik berat pada anda. Paham?

Ok, gf anda tak suka anda nak mesra2 dengan pompuan lain, jadi, jgn la depan dia nak over2 plak, nanti for sure la dia merajuk. (Tapi kat belakang dia boleh, ehhh.haha)


Pic: Aku dengan model, biasala, photograper dan model, ibarat susu dan tin susu.

Kalau GF anda tiba2 beralih ke MODE: CEMBURU, ni ada tips:


1.Cuba sedaya upaya untuk membina keyakinan diri padanya. Pujilah

pasangan atau mintalah nasihatnya bila perlu dan sentiasa luahkan

perasaan cinta yang membuktikan bahawa kita menyayanginya. Malah

sebaiknya berikanlah dia sokongan yang berterusan agar dia merasa

sentiasa disayangi dan dihargai. (Internet berkata)


2. Aku berkata: Mangkuks, senang je, jgn buat apa dia tak suka, ubahla perangai engko, nanti mesti awekz ko akan sayang ko tahap gaban. Engko pun mesti tak suka kalo awekz engko berendot dgn abe rempit sehingga dinihari kan...so, please tolerate okey.


3. Aku berkata lagi: (Ini untuk girl plak) Cemburu tu penting dalam hubungan tapi biar berpada2. Ini kalau 28 Jam ko nak merengek je kat BF ko, habis mana life dia, BF anda mestilah nak main futsal dengan kawan2 kilang dia, tengok bola kat mamak sampai pagi, tengok perempuan lalu lalang (ehh),. jadi anda kenalah pahe tau. Nanti kalau anda memahami, mesti dia akan rela hati untuk teman anda shoping kasut raya dan tonton wayang yang hanya anda je gemari. Tolak ansur tu penting...percayalah.


Eh, panjang plak aku menulis ni...aku nak pi main Eleanur la plak...


Maaf jika ada tersalah bagi pendapat yer...Dunia ini tempat yang best untuk hidup. Hargaila makwe dan pakwe anda...Semoga anda bergumbira di hujung minggu ini...


Assalamualaikum...






3 comments:

.::lin::. said...

sy xde masalah cemburu docter..sy ada masalah pakwe sy lngsung xcemburu..adkah dia tidak syg sy?? erm....dokter ade ubat x buatkan pakwe sy tnjukkan rasa syg dier?? penat dh sy usaha mcm2

myself said...

dokter cinta berkata:
adik lin, kasih sayang tu kadang2 tak nampak, sebab ada dalam hati...jadi, hanya akan keluar time2 perlu aje.

jadi, solusi kepada permasalahan adik lin adalah, setiap manusia ada karekter masing2, kenalah fahami diri orang itu...

sayang dalam hati tu lagi cool tau...

selamat menempuhi alam bercinta...

takpun, cuba kaedah ini:
belikan pakwe anda lens 70-200mm nikkor, mesti dia akan amat sayang. dokter pun boleh tumpang sama.ehh...haha

Yazid Husain said...

kalu belikan lens memang cemburu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

NUFFNANG AD

Siapa Online?

MY YAHOO MESSENGER