NUFFNANG AD

Friday, September 11, 2009

MALAM LAILATULQADAR

Kehebatan Malam Al-Qadr

1) Malam berkat yang di turunkan padanya Al-Quran

2) Di tuliskan pada malam tersebut "qadar" atau ketetapan bagi hidup, mati, gembira, rezeki, sihat, sakit dan apa jua berkaitan qadar manusia dan destinasi mereka pada tahun itu.

3) Malam ini terlebih baik dari seribu bulan untuk beribadat.

4) Pada malam itu, turunnya para Malaikat dan Ruh (Jibrail as).

5) Malam itu juga disebutkan sebagai malam yang sejahtera.

6) Diampunkan dosa terdahulu bagi sesiapa yang menghidupkannya dengan iman, ikhlas dan mengharap redha Allah;

Masa Form1 dulu kan, ustaz aku pernah bercerita yang masa dia kecil, dia pernah jumpa Malam Lailatulqadar, dan kami semua rasa sangat kagum...ustaz sangat bertuah ok...

Semoga kita beroleh keberkatan dari malam2 terkahir ramadhan ni...

Yeay, petang ni nak balik kampung...

Taktau nak letak gambar apa, jadi saya letak gbr kawan2 baik saya ber3 ni...


Kalau tak silap, ni kami pergi masa Hari Pekerja 2009 yang lepas, Kota Tinggi Waterfall...

Memang tak plan langsung, lepas jumaat kami terus je pergi...sampai pukul5, mandi la apa yang patut...jakun sungguh time tu...hehe


Sesi berkenalan dengan kawan2 saya


1. Ke1 Kiri: Identiti terpaksa dirahsiakan. Kerja: Bidang Bioteknologi

2. Ke2 Kiri: Mr Budi. Kerja Radicare. Kuantan. Jarang jumpa

3. Ke3 Kiri: En Rasis. Lam Soon, PGudang. Chelsea Fan

4. Ke4 Kiri: En Iwan. Sime Darby. Chelsea Fan, tapi kuar jalan pakai jersi MU (xblh blah)


Lama sungguh tak dapat jumpa berempat, harap harap raya ni ada kesempatan...

Salam dan maaf zahir batin sahabat...datangla rumah aku, makan ketupat madu dan bagi aku duit raya...

5 comments:

Hint PerihaL said...

iwan dan rasis je aku kenal..budi belum ketemu..hahahaha..

~~DucKneSs~~ said...

nak duet raya jugak..*wink

shayra hint said...

rasanya aku macam pernah dapat gak masa form 3. sbb setiap doa yang aku mintak masa tu, semuanya makbul. totally.

masa tu aku suci murni dan baik lagi kot.heh~

yginsaf4 said...

ammvoiii.. membasah tembakau teww.. ihiks

btw, nak send kad raya to me, send email tu :

yginsaf@yahoo.com

thanx bro

Yazid Husain said...

tengah menunggu malam seriu malam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

NUFFNANG AD

Siapa Online?

MY YAHOO MESSENGER