NUFFNANG AD

Wednesday, September 2, 2009

KACANG POOL, RAMADHAN & AKTIVITIKU


Semalam, bersama kawan2, berbuka pose dengan makan kacang pool (gambar di atas) ditambah dengan chicken chop, (wahhh so western kami berbuka). Inilah gambar kacang pool, roti tersebut akan dicicah bersama kuah, but, ada yang suka jika telur dan limau dan bawang itu digaul sekali gus...best...harga satu hidangan ni, sekitar RM4.00. Sedap juga kalau sekali sekala makan...Biasanya kalau kawan2 yang datang dari jauh, memang wajib kena rasa kacang pool ni...



Dah kenyang makan, saya berkesempatan bersolat Magrib dan Isyak di Masjid Sultan Abu Bakar ni...Sempat juga click ,2,3 keping gambar...Limpahan lampu cantik menerangi persekitaran masjid. Maaf kawan2 sebab tunggu saya, jarang berkesempatan sembahyang jemaah ni...Nanti kita pergi lagi la, how bout Masjid Kristal...Waaaa...


Tengahari di Kantor, di isi dengan Pertandingan Scrabble...saya suka main game ni...seronok dan penuh debaran...kahkah...Lagipun setiap hari akan dapat belajar perkataan baru, contohnya, CLING (pegang, melekat)...Kalau tgk huruf kat atas plak, B, B, R, O, A, V, R, huruf apa agaknya yang akan saya buat...Sila teka...hehe. Game yang penuh strategi sebenarnya scrabble ni, pasal kotak2 berwarna tu semua ada nilai, so pandai2 la pilih...(ohye, minggu ni dah start Pertandingan Indoor Game)


Ini pula adalah sayur labu masak lemak, hasil kerja tangan orang2 bujang macam kami ni, saya bertugas selaku tukang beli bahan, kena beli santan, kacang panjang, lada merah 2 biji, garam dan serbuk kunyit, manakala tugas memasak kawan saya la yang masak...Labu tu, saya bawa dari kampung, ibu yang tanam...Even makan 7 orang pun,labu masih ada, jadi, kami makannya untuk sahur...Even memasaknya campak2 aje, tapi rasanya boleh tahan, maybe, sebab kerjasama ramai2 masak kot...ada rasa kasih sayang dalam labu tu...hahahaha.

Ohye, petang ni ada jemputan berbuka dari teman sekantor...Pot Luck. Pot Luck tu apa?...Hehe
Selamat Berbuka Puasa Untuk Semua Orang...

7 comments:

Hint PerihaL said...

wahhh!! byk improvement ko skrg ni..kagum seih~~~ cantik gmbar masjid tuh..i laik~~

Cik Zizee said...

cam best pulak tgk kacang pool tue..nak beli katner ek?kasi lar alamat lokasinyer..kot2 berkesempatan g sane makan..

myself said...

hint:
biasa2 ajer, ambil gbr kerna suka 2

myself said...

zizi:
plaza bomba larkin, dekat bomba kedai nyer, korg dtg johor, roger aje, ada rejeki, ramai2 la kita rasa...

~~DucKneSs~~ said...

weh..pesal kacang pool tuh cam laksa jek..manis eh?bawang+manis=amat xseswai..
but, new thing,kne la cuba..huahaha..tmpt laen mmg xwujud eh?

meh aku teka perkataan yang ko buat..musti 'BRAVO'.. bravo jugak atas perkara bermanfaat di masa lapang itu..heheh

Yazid Husain said...

wah. kagum gambar mesjid itu

ms. diya said...

BRAVO! mungkin kah perkataan itu?

kalau saya dtg ke sana, bole dapat semangkuk kacang pool tak? =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

NUFFNANG AD

Siapa Online?

MY YAHOO MESSENGER