NUFFNANG AD

Thursday, June 18, 2009

JAGUH KOMPANG DI KAMPUNG YAZID



Keterangan Aku:
Kesempatan bercuti ke rumah kawin kawan opisku di Punggor, Rengit, Batu Pahat
Dengan berpandukan peta pada kad kahwin yazid, kami melintasi 6 rumah kahwin lain sebelum sampai ke destinasi yang dituju

Date: 070609(Ahad)
Venue: Rumah mak dan ayah yazid di punggor mesjid
Misi: Amik gambar wajah yazid dan cat yang berkahwin
amik berkat juga, manala tau berjangkit...hehe

Sampai di rumah kenduri sekitar 2pm ingatkan pengantin dah habis bersanding.selamat la masih di rumah penanggah lagi, jadi kesempatan diambil, makan dulu sebelum pengantin berarak sebab mmg nak amik gbr pengantin banyak2

so, According kepada tajuk di atas dan vc itu

1. Paluan kompang yang sangat bersemangat, sangat menerujakan
2. Especially dari pakcik berkopiah
3. Even lama kelamaan dia kelihatan sedikit pancit, namun...
4. Dia bangkit pada pengakhiran paluan...sgt memilukan, eh salah, sangat mengharukan

Sila beri tepukan gemuruh kepada pakcik berkopiah putih atas semangatnya dan usaha murninya mendidik anak muda dari gejala mat rempit dll sekaligus meneruskan budaya melayu kita...

pang kopang kopang...(bunyi paluan kompang)



blogger-emoticon.blogspot.com

11 comments:

ms. diya said...

wah. amik berkat ye. :P bagus2. calon da ada ke yeop?

~C.I.K~Z.I.Z.E.E~ said...

hehe...calon??jgn luper ajak aku yer nnt..hahaha...

eh..cam cantik lar pulak baju penganten kaler silver..suke2...

kucingorengemok said...

wah betul la, satu part tu ingat tangan pakcik nak melayang dah... tepukan utk pakcik!

ps: rumah bersanggar kot, penanggah tu org yg keje² tolong angkat dulang. hehe.

Hint PerihaL said...

memang meletop kompang dipalu..aku yang tengok plak rasa mengah!!

myself said...

diyabest:
haha, calon ada mana2 aje, aku pegi memeriahkan dan bawa hadiah dari opis
sampai koyak plastik hadiah tu

zizi:
memang la cantik, bapa pengantin yang buatkan
ok aku ajak ko, sila turun dari perak with the geng...ayookkk

kucinoren:
maaf atas kesilapan penggunaan perkataan...soli soli
yer, pakcik mmg hebat, 5star untuk pakcik

hint:
itulah semangat yang ditonjolkan
komited juga
(jgn cari pasal dgn pakcik, sebab dah berdekat memalu kompang)

Yazid Husain said...

pakcik itu?

adalah atok sedara aq, imam mesjid punggor.

ms. diya said...

nape nama aku ada perkataan best? haha. happy dow.

ak rasa betul la word rumah penanggah tu. macik2 aku gune word penanggah je.

Hint PerihaL said...

perghh!!! cm xcaya kederat tok imam sgt dasyat!!

myself said...

yazid:
ohh rupanya ada pertalian sedara dgn pakcik itu...
ada tips untuk menjadi pengkompang disegani?

hint:
banyak amalan
insyallah...
game game game

myself said...

yazid:
ohh rupanya ada pertalian sedara dgn pakcik itu...
ada tips untuk menjadi pengkompang disegani?

hint:
banyak amalan
insyallah...
game game game

ف wildchild ۞ said...

haha. itulah. aku tengok pon terus rasa bersemangat :D:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

NUFFNANG AD

Siapa Online?

MY YAHOO MESSENGER