NUFFNANG AD

Wednesday, June 3, 2009

KELAHIRAN BABY SHIRO



TAJUK: BABY SHIRO YANG SANGAT COMELLLLLL

Tempat: Garage keta abah (bawah tempat kasut)
Sweet Moment: Sangat sweet bagi famili kitaorang yang mencintai haiwan dan alam flora fauna...
Time: Waktu petang (5.50pm)
Jumlah: 7 ekor (new record created) before this shiro hanya menghadiahkan kami baby sejumlah 5 ekor saya...quite suprise with the result

Keterangan: Famili we all memang tak pernah putus membela kucing...kalau tak silap aku, kami dah start membela kucing sejak aku tadika lagi...even my dad adalah seorang askar, dan sering merantau ke sana sini, tapi di setiap persinggahan tu kami akan membela kucing juga...taktau la kenapa

Keterangan Abah: "Bela kucing ni bagus, dia akan doakan kita kalau kita jaga dia...so, nanti kita murah rejeki, keluarga bahagia, dan kita sekeluarga akan saling menyayangi"..."nanti kita belikan Cokobi, frieskies yer"...

Keterangan Mama: Ohye, sebelum dialog...Mama suka sembang pasal kucing2 dia, dan gelagat dan sikap kucing2 dia jika aku balik dari keje kala cuti hujung minggu kepada ayin yang balik sekolah agama dan Kri yang balik cuti sem...maybe pasal mama mempunyai masa dan mampu meluangkan seharian waktu bersama kucing2 mama..."abang tau tak, hari ni Musang (kucing dewasa,betina) bawak balik burung, mana ntah dia amik...jgn burung gagak sudahlah...

Keterangan Ayin: ayin adalah sangat penyayang dan sensitif bila melibatkan kucing; cth 1: ketika balik dari air papan, keta abah terlanggar kucing yang tiba2 melintas, dan keceper la kucing itu...jadi Ayin: otomatik dan manualnya dia menangis...lama plak tu...bukan kucing kami pun
cth 2: ayin akan merasa sedih sekiranya anak2 kucing dimakan oleh kucing jantan (tujuan mengawal populasi kot, takpun pengguasaan territory)

Keterangan Kri: Kri agak ganas sikit dengan kucing, maybe itu cara dia kot, tapi Kri merupakan Doktor Kucing dan pegawai Imigresen di Rumah kami
Doktor Kucing: sekiranya Tam tercekik tulang, Kri akan terpanggil untuk mengeluarkan tulang tersebut dari tekak Tam...kalau luka kerana gaduh, also, beliau juga akan meletak minyak gamat pada kucing2 kami
Pegawai Imigresen: Tiap2 bulan, rumah kami akan menerima kucing jalanan atau ada orang yang akan buang kucing dorg kat rumah kami...(ada ke patut), jadi telah menjadi tugas Kri untuk menghantar mereka pulang ke destinasi yang tidak diketaui.(bukan taksuka, tapi dah banyak sgt kucin)

Keterangan AKU: aKu maybe sebagai pegawai pendaftar kucing2, yela bagi nama nama mereka...kebiasannya nama itu dimabil dari watak kartun atau paten kucin tu...haha
(SHIRO-(anjing shinchan), TAM (Warna hitam), CIK (badan kecik je), MUSANG (Mcm musang badan dia),NING (warna kunin) dan COKOBI (keropok kegemaran Shin Chan)
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA
oHye, aku juga merupakan pelerai bagi pergaduhan kucing2 yang ,merebut kawasan atau kucing betina (material pelerai: biasanya selipar, batu kecil, air pipe, dan pernah sekali guna mangga besi, sebab kcg tu nak makan anak kucing)...haha ganas2

Panjang la plak aku menulis kali ni...penat pun ada juga...

kelebihan bela kucing ni, aku rasa, anda akan jadi penyayang sikit kot orangnya...haha

Need Advice: Sesapa ada idea nak bagi nama apa kat anak2 kucing yang baru lahir tu...hehe

blogger-emoticon.blogspot.com

8 comments:

shayra hint said...

kucing comel da satu hal..
tempat lahir dia pun comel jugak oh.. hehe.. ;)

hazali said...

ahhla,boleh put ur name, kepada my kitten2...
mesti my kitten2 akan jadi sweet mcm shayra hind...kahkahkah

n y s a a said...

macam nak picit je kucing tu.

bdw, banyak betul blog, mana satu main blog?

myself said...

metro TODAY ni jer...sila sila kita berkongsi cerita

sebab motto housemate kami (bertiga)

"SHARING IS CARING"...
from Campurian (Perak, Johor, Kelantan)

shayra hint said...

banyak la sweet!
takut mati je kucing2 tu nanti..
haha~

Hint PerihaL said...

xsempat aku nk tengok aritu...T_T

yginsaf4 said...

chomeyynyerrr..

~Anne Hanafi~ said...

letak nama Cemong, kalo tak pon nama dalam karektor Dragonball, cthnye Goku, Bulma, Yamcha, Vegeta... cun apa...kuikui

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

NUFFNANG AD

Siapa Online?

MY YAHOO MESSENGER