NUFFNANG AD

Monday, July 6, 2009

EKSPO Di SMT LELA MAHARAJA, REMBAU, N9



Seminggu menjadi pemamer di SMT Lela Maharaja Rembau
So, dia atas ni adalah Monumen/tugu/tanda yang kita dah masuk ke Pekan Rembau.iaitu Tepak Sirih...so sweet.

Dialog 1

En Nizam: Waa, pns jg cuaca kat Rembau ni, ko pnh dtg sini ke Li?
Aku: Tak pernah, ini la first time saya datang
En Nizam: Ohhhh...
Aku: Lunch kita cari Ikan keli masak cili api? ada beran?
En Nizam: Boleh je takdahal

Manakala gambar di atas pula adalah tempat kami rakan seperjuangan menetap selama seminggu kat Rembau tu...ada sarapan pagi untuk 3 orang disediakan kan plus katil single dan tak single...

Dialog 2

Pukul 930 am
Pelancong (Aunty): Boleh buatkan saya omellette, pasal dah takda apa yang tinggal (nada marah)
Staf Hotel: Kena bayar untuk kami sediakannya Puan
Pelancong (Aunty): Huhhh...there's nothing left here...nak makan apa (terus makan apa yang tinggal...padahal ada mcm2 lauk lagi)
Staf: Berlalu pergi
Aku: Kalau nak macam2 bangunlah awal sikit...hehe(dalam hati)
En Nizam: (Still fokus pada baked bean)

Rombongan pelajar ERT yang datang untuk menyediakan high tea untuk VIP2 yang dijemput untuk Majlis Penutup Hari Koperasi hari tu...Mereka sangat nice dan memiliki rasa ingin tahu yang mendalam...
blogger-emoticon.blogspot.com

En Nizam: Penah tengok Kuda Laut versi bukan kartun
Pelajar: Belum pakcik, tapi pernah sekali tengok la
Aku: Kat mana?
Pelajar: Dalam citer Spongebob
Aku: Ceh...hampeh, mainkan aku budak2 ni...
En Nizam: Inilah kuda laut, nama sains dia HIPPOCAMPUS KUDA
Pelajar: ooooooooooooooooooooooooooOoOOooOoO
Aku: Bagus anak2 sekalian
Manakala ini pula adalah gambar kambing...
iaitu PERADUAN SILA TEKA BERAT KAMBING
aku punyalah teruja nak teka sampai terkejar2 kambing dan tuannya, sebab hadiahnya sangat lumayan, iaitu KAMBING itu sendiri...
dengan yuran kemasukan sebanyak RM1, aku pun coba la

Aku: Dik, abang nak tikam berat kambing ni...(dgn harapan kalau menang boleh bawa balik opis)
Penjaga Kambing: Sila sila bang teka, jangan segan2
En Hafis: 365kg (niat dia ni bukan nak menang hadiah, tapi nak beramal...)
Aku: 61kg(konfiden tak ingat pasal selalu angkat kucing kat rumah, yela, kucing dengan kambing tak jauh beza, beza pun pada misai (kucing) dan janggut (kambing)
Aku: Bila nak umumkan berat kambing dan pemenangnya ni?
Penjaga Kambing: Besok bang...masa rasmi...
Aku: Ok, tunggu besok (Isnin)
Sampai la ke khamis aku tunggu, takda pun umumkan pemenangnya
Janggut kambing pun tak nampak...
hahahahahahaha

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Hahahahahahaha...
macam2 pengalaman dirasai masa Expo kat Rembau tu
Kepelbagaian makanan, minuman, pelajar dan guru yang sangat baik....
Orang2 nya pun ramah...
Cuma kambingnya yang hilang...
Kambing berapa berat kau....

blogger-emoticon.blogspot.com

8 comments:

Hint PerihaL said...

ada beran betul ko makan masak cili api keluaran org rembau..perghh...wei, xda awek cun ker kat sana?

hazali said...

ada aku dapat no cikgu tu, tapi tak kontek dia lagi, belum ada kelapangan

semalam aku menang bola dgn zul
mcm ni citer dia...

zul pakai MU yang hebat
dahla Dida kena red card, zul first half titik aku 4-1
tapi aku bangkit se2 half jadi 4-4.
pastu, golden goal aku yg menang...
jaringan minit akhir giladino...
sungguh tragis la kemenangan semalam...

hahaha run

shayra hint said...

oit, tepak sirih je ke? aku nampak gong pun ada sekali tu haa~

ko sembang bola dgn haikel, dia paham ke? hehe~

myself said...

SHE:
aku akan ajar dia jadi legend PES
lagenda yang tak terkalah
takpe, learn something new is good for ur health
Main game bi bagus, mengurangkan terkena alzhemer...

hint macam fan MU je tengok
zul: liverpool
aku: chelsea chelsea..hehe

Yazid Husain said...

ko ada jumpa nama tempat BONGEK x?

kucingorengemok said...

61 kilo? waahhh... 6 kampit beras tu!

myself said...

YAZID:
aku tak jumpa tempat tu Zid
yang aku jumpa Terminal 2 je
tempat apa BONGEK tu...

myself said...

KUCINGOREN:
Itu namanya main tikam berat kambing
kehkehkeh
nampak kecik je kambing tu tapi berat
berat sumsum dalam tulang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

NUFFNANG AD

Siapa Online?

MY YAHOO MESSENGER