NUFFNANG AD

Friday, July 10, 2009

LURVE AFFAIR STORY

My Lurve Affair is Officemate. Actually, jumpa contest ni dekat satu blog terkenal tu. Rasa terpanggil plak nak join this contest.Ada beran? Beran la ni. Why? Sebab rasa cinta tu lebih bermakna jika dikongsi bersama. Kan kan?
Alkisah bermula ceritera di sebuah pejabat yang terletak nun jauh di selatan tanah air Semenanjung Malaysia...(Tirai terbuka-macam dalam opera dahulu kala)...

Bermula la kisah hubungan cinta terindah ("inverted comma"). Sang jejaka merupakan senior di pejabat ni apabila sang gadis muncul pada satu hari untuk temuduga di pejabatnya.

"Cantik juga minah ni", getus hati sang jejaka (Fasa 1 cite tamat)

Sebulan kemudian...
(Tirai dibuka kembali)
Sang gadis diterima bekerja di pejabat

"Eh, dia ni lagi la" sang jejaka seakan tak percaya...
Hari hari mendatang dirasakan indah berikutan sang gadis hanya berjarak 5meter dari meja sang jejaka, even hanya dapat lihat dari belakang pun sudah mencukupi bagi sang jejaka.
Sikap si gadis yang ceria, ramah, friendly dan sering ketawa sering membuatkan hati sang jejaka berbunga tulip dan sekaligus mengurangkan kadar sang jejaka ponteng kerja apatah lagi menjadi orang pertama punch card. (semata-mata untuk tampil imej sihat dan disiplin tinggi di kaca mata sang gadis yang memang berkaca mata)

Sang jejaka memberanikan diri mendekati sang gadis...
Kaedah memberi bunga ros atau coklat untuk gadis dirasakan terlalu klise dan dah banyak orang buat (Hehe-sori) jadi sang jejaka try plak Twisties LURVE dengan merasakan sang gadis akan suka akan pemberian tersebut...

SJ: "Saya ada belikan awak LURVE ni, try la, sekarang tengah musim orang makan LURVE ni"
SG: "Really?"
SJ: "Iye, bentuknya pun menarikkan? tapi a bit spicy, kena sediakan air banyak2..."
SG: "Thank for this LURVE, nak try rasa dulu camne"

Sang jejaka kembali ke meja tugasnya
DUP DUP DUP DUP (heart beat ni)...


Hati sang jejaka berbunga matahari apabila melihat sang gadis memasukkan tangan berkali kali ke dalam bungkusan LURVE sambil mengunyah sambil menyiapkan kerjanya...
(Maaf kerepek pedas, bukan melupakan pada yang lama, tetapi nak habiskan LURVE dulu...
Then baru makan engkau)

Sang Jejaka tersenyum
Rasanya perasaan hatinya yang terbuku telah dapat diluahkan
Tak kisah samada sang gadis faham maksud yang tersirat atau tidak, tapi apa yang penting
perasaan LURVE itu dapat dikongsi bersama semua orang...

Tirai ditutup

Sekali lagi, perasaan CINTA itu akan bertambah indah apabila dapat dikongsi beramai ramai...
Hehehehehehheheheheheheh...

p/s: Trimas untuk kawan2 yang membantu menjayakan entry pada kali ini
p/s: Minggu depan kita pergi tengok Nidhal Aliff Al Azim yer kawan2 (baby en hafis)
p/s: Geng, sila beli LURVE kaler lain, aku plak nak merasa...

10 comments:

Hint PerihaL said...

hik3..kah3..kah3..nk tergelak aku zali..bila nengok gadis idaman ko tuh..kah3..hana, gud job..xsangka ko leh masuk dlm pllot citer ni..kah3..tp jln ceriteranya bleh tahan..kah3...salut..kah3..aku tengah gelak guling2..kah3...tak tahan duhh~~..pehal ko suh hana?..kah3..suh r kak ewa ker..aida ker..raha ker..kah2...aku harap ko menang..kah3..

pecah perut aku duhh~~~

ms. diya said...

mana kamu hilang? aku sudah update blog.. ke perlu aku belikan LURVE baru kamu muncul? :P

myself said...

hint:
kak iwa kakakku yg cun, so xblh nak exposekan dia, aida moody hari tu, aku malas ganggu, raha plak dah keje kat HUKM so,lagi la tak dapat...
so hanna je ada...jadi la tu...
hehehe..thanks hanna

habis ko ingat aku tak pecah perut bila baca story ni...
pecah pecah pecah

myself said...

diya:
ko tu yang menghilang dalam khayalan...
hehe...
nak Lurve yang kaler biru...hehe

ms. diya said...

camne nk bgi LURVE? :P

~~DucKneSs~~ said...

hahaha..nice story tuh..aku suka..menang x pertandingan yang dimasuki tuh?

~~DucKneSs~~ said...

btw,saya linkkan page in ya?

myself said...

diyabest:
diya boleh bagi LURVE dengan menggunakan wang pos atau sebagainya...

diya..aaddressss

myself said...

duck:
menang tu taktau lagi, just try je,
suka mencoba...
puas aku pujuk hanna untuk letak tangan dia dalam LURVE tu...susah tau pujuk itu adik manis...

sila link, semoga komuniti ini terus mekar

~~DucKneSs~~ said...

suda link..

btw,hanna tuh cam amat pemalu..(haih~~bila la aku leh develop sikap pemalu aku nih)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

NUFFNANG AD

Siapa Online?

MY YAHOO MESSENGER