NUFFNANG AD

Wednesday, July 1, 2009

MAJLIS PERKAHWINAN ADIK LALA DI BUKIT SIPUT, SEGAMAT



Keterangan Gambar:
Meter: Menunjukkan aras DANGER terjadi berikutan ia telah menerjah angka 160km/h
Ini disebakan kami kena sampai ke Segamat sebelum pengantin berarak (reason: sila Tanya pada Mr Xaxixu…lagipun dia yang bawak keta tu dgn sangat laju menyebabkan kami ni terdiam. (Takut seh)..ohye, sang sahabat aku ni mmg suka bawa keta dgn laju (reason: teringin rasa airbag kena kat muka…betul. Tapi airbag hanya ada pada pemandu sahaja, yang ada pada kami hanyalah aircond saja)



Date: 270609 Hari Sabtu hari ni (cuaca sangat indah) alhamdulillah. Syukur.
Tema: Berbaju ungu, kaler ungu, tshirt ungu dan yang sepadan dgn dia...sekali lagi Mr Xaxixu hanya mengenakan tshirt yang kolarnya warna ungu...
(Sambil mendendangkan lagu terlanjur cinta dari Pasha ungu)
Tema Lauk Kenduri:
Ada kambing seh...sedap tak ingat...saya pun pantas mengambil bahagian tulang kambing tu...sedapnya...



Dialog Di Majlis

Aku: Pakcik, sedap kambing ni, kenapa tak ambil
Pakcik: Pakcik ada HBP la dikkk...
Aku: Maaf yer pakcik, ayam pon sedap kan...hehe

Aku: Sis, ko bila plak majlis?
Sis: Aku lama lagi la, tgu ko dgn iwan dulu...
Aku: Banyak la ko...Iwan dulu, pasal mak dia akan carikan dia isteri
Sis: Hahahaha...
Aku: Alasan kenapa aku tak kahwin lagi, kerjaya NO 1...hahaha

Aku: Lepas ni duk Johor ke Kelantan (tya pada pengantin lelaki)
Pengantin Lelaki: Kelantan...dapat tukar hospital sana
Aku: Ohhhhhh....ok

Dah siap makan dan minum banyak kali air sirap, kami dengan adik angkat mr xaxixu terus je amik gbr dgn pengantin, yela, dah pakai satu kaler semua, ,mestilah nak amik gbr dgn mempelai...


After that, dah salam dengan semua sedara mara, mr xaxixu ajak pegi rumah nenek dia pula, kat Segamat juga...vroom...

Mr xaxixu digesa balik cepat ke Kluang, sebab Mama dah ajak aku pergi rumah kahwin anak kawan baik dia...baik Mama, abg balik ni...sempat beli 2 biji watermelon untuk dibawa ke rumah kahwin...

p/s: Nantikan entry dan gambar2 kahwin Mempelai HAJAR dan ZUL (bukan zul afif tau)
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

9 comments:

Hint PerihaL said...

ohoho..nnt aku nk nengok hasil kreatif dari ko..mlm ni ada pesta..jgn lupa bwk kamera.. dan bsiap awal sket...!! nnt hana bebel..

kucingorengemok said...

wahhaaa... takutnya, pengantin kalau tau 160km/h pun mesti takut, eksiden kalu spoil hari kawin dia... :| takut (ye, saya mmg penakut, heh)

myself said...

kucinoren:
jangan risau, kita akan tumpang airbeg belah pemandu yer...
ayuh ayuh

myself said...

ok, aku akan bawa kamera cap ayam aku untuk amik gambar bbq dan tunjuk kepada zul...
semuanya salah haikel!! (diucapkan oleh zul)...hahaha
lain kali kita ajak zul la..(ayat zali ni).

zul tak makan ayam, alasan dia takdapat ikut...haha

Yazid Husain said...

ada party tak pelawa aq.

myself said...

sila tanya organizer, mr y.
Aku dapat telegram jemputan masa di rembau...terkojut den time tu...hehe

yginsaf4 said...

sonoknyerr kawen .. kannns

Hint PerihaL said...

byk la mamat tu..nk salahkan aku jer..l;u offer bukan nk ikut pown..


"Bebaskan dirimu dari cengkaman"

Kita mesti bantu zul..

hazali said...

betul2...
hehehe...
mesti lepas ni akan banyak perubahan sebab dia dah keje tempat baru...
makwe viet banyak tu...kehkeh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

NUFFNANG AD

Siapa Online?

MY YAHOO MESSENGER