NUFFNANG AD

Wednesday, August 19, 2009

Why I'm Bloging?

Kenapa Saya Menjadi Blogger?
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Saya selalu cakap kat orang yang blog ni adalah diari maya dan
Saya selalu cakap yang para blogger ni ada identiti dan konsep blog masing2 pabila bercerita tentang dunia blog yang luas dan pelbagai ni...erm...
ada yang bercerita tentang kisah cinta mereka,
ada yang cite tentang makanan dan minuman yang dorg try
ada yang cite pasal perasaan,emosi, rasa tak puas hati
ada yang cite pasal kerjaya, hobi, minat
macam2 cite tentang para blogger ni
semuanya menarik...

Bagi aku plak, ada beberapa faktor yang menjuruskan aku menjadi blogger ni:

1. Rumate aku masa study dulu, dia yang ajak dan ajar aku main blog ni, katanya boleh elak alzhemier berlaku (bukan main chess ke rumate)...tapi dia plak dah malas nak update blog dia, blog dia ada di link aku, duniakumuzikhidupku...pi la tgk. update la rumate. come on

2. Teman teman sekantor aku ni rupanya blogger juga...senyap2 yer korang, hehe, kalau sesapa terer boleh revealkan sapa2 teman2 gue itu om...mereka blogger tegar yang telah pengaruhi aku ke dalam kancah peperangan.kebaboommm...
Keterangan Gambar: Teknik bluring wajah di Melaka (bukan penulis)

3. Yang ketiga ni, aku memang minat ambil gambar, gambar makanan, gambar perempuan, gambar kucing, pelangi, apatah lagi gambar kandid, mmg dah expert sgt aku ambil gbr time org tak sedar...jadi, dgn adanya medium blog ni, bolehlah aku berkongsi gambar2 yang aku amik tu,
Bermula dari kamera henpon yang cap ayam tu, aku beralih ke kamera silympus tahan selam dan kini dah ada plak kamera hitam...apa org panggil tu, DSLR, hehehe...
Jadi, memang kojenya mengambil gbr aje...
Nah sedikit tips untuk amik gambar SUNSET
Focal Length: 35mm
Aperture: f14
Exposure: 1/100 second
ISO Speed: 320
tapi terpulang pada kawan2 la nak setting mcm mana...yang penting gbr jadi...woowowowowo
Keterangan Gambar: Seorang teman sedang mempraktikkan diri bergelar sang nikonian.hehe. sesapa nak sponsor lens boleh emel saya..thank u

4. Nak cite pengalaman2 ketika berjalan ke sana sini, yela, sebagai contoh, kalau ada tempat makan menarik, contohnya seafood kat SENIBONG tu, kan ada banyak kedai, so kalau aku dah pegi salah satu kedai yang sedap, so boleh review pada rakan bloggers yang lain, so, dorg boleh dapat info ttg kedai mana yang sedap, menarik dan menawarkan keseimbangan tunai...(berpatutan)
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
Keterangan Gambar: Mee Wantan yang sedap pada harga ekonomi, dan sedap makan pagi2

5. Yang ke 5 nyer, sgt happy dapat kenal kawan2 blogger yang baru, jadi dengan hati riangnya, saya menyebarkan virus "TAG Why I'm Bloging?" kepada rakan blogger yang sempoi tak ingat tu...sila sambut, hintperihal, diyabest, KucingOrenGemuk (se2 time aku tag dia ni), zizilivelivewell, en me, hanna, tetel, duckness, thumbellina dan orkid opah kalau dia ada tersinggah kat blog aku ni...
Keterangan Gambar: Tuan Blog tiada dalam gambar di atas, di belakang tu Pavilion Negeri Kedah, ala ala bendang beb...

Ok, sekian saja, nak main mafia war ni...

10 comments:

ms. diya said...

tinggi betul penulis.. :)

anisizatyA.J said...

haha mafia war best ker? semua orang asik main hehe

Yazid Husain said...

wah. sudah menjawab. taniah

~~DucKneSs~~ said...

hoh..org ikan eh?huwahhh..

btw,akan aku jawab tag itu..just give me time..hahahha..(aura kemalasan berblog sudah timbul..buhuhuu..)

Hint PerihaL said...

Aku pon sudah jawab. aku suka berblog. tp bukan dalam bentuk plastik. aku sedaya mungkin untuk tonjolkan ciri2 aku yang sedia ada. seiring dgn perubahan sifat. samada ada unsur teladan atau tidak, itu adalah tetap hak kita untuk mencarut. =) thankz zali~~ jumpa dirumah yer..

myself said...

diyabest: diya ingat yg tinggi tu penulis blog ke, yang pakai mask pun ada kemungkinan penulis blog

A.J: Memang tengah musim pun ni
silalah main dan anda akan berpeluang ke cuba

myself said...

yazid: tahniah juga kepada anda

duck: haha, tak berapa nak ikan pun, more kepada kuda laut

hint: memang mcam mcam berlaku kebelakangan dan dalam dunia ni mmg ada mcm2 identiti
layan ajer...

~~DucKneSs~~ said...

kuda laut si kuda kepang..
lalallala~~~

btw,tag sudah dijawab..heheheh..

hazali said...

kawan2: thank atas kesudian menjawab tag ni, (aku ada jumpa satu tag, tgl nak type dan suruh korang jawab lagi...tgu)

en me: thank sebab telah tag metro today, kadang2 saya suka di tag...hehe

ms. diya said...

yang pakai mask x metro. :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

NUFFNANG AD

Siapa Online?

MY YAHOO MESSENGER